Den svenila åldern

Idag uppnår jag samma ålder som ungkarlen Svenil – en figur som jag hittade på när jag var tolv 1992.

Jag skrev berättelser med Svenil i sjätte klass och upp på högstadiet på min fritid. Jag gjorde sju samlingar/böcker samt en åttonde ofullbordad. Jag samlade dessa berättelser i bearbetade versioner i en samlingsbok Svenil – Samlad och packad – Den kompletta novellsamlingen, jag tror det var ca. 2004.

Svenil är 32 år fram till berättelsen ”Svenil fyller år” då han fyller 33. Sen blir han aldrig äldre. Han fryser i tiden där.

Till skillnad från andra pre-pubertala skapelser har Svenil hängt med genom åren. Jag har gjort ett rollspel kring honom – Svenil Rollspelet – och pushat det aktivt i flera år. Jag har tidigare betraktat honom som min mest ”kända” skapelse, men nu tror jag mina serier, Ångestmannen och mina Lovecraft-filmer har ”gått förbi”.


Nu för tiden händer det inte mycket med Svenil. Svenil Rollspelet har hamnat i limbo, tillsammans med stora delar av den svenska hobbyn, i ärlighetens namn. Senast jag använde Svenil var det för cameo/statistroll i Stål-Tintin #2.

Det här inlägget postades i roligt och allmänt ovärt, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.