DVD: Double Dragon

Tv-spels-film är en filmgenre med tveksamt existensberättigande där Tomb Raider och Resident Evil (som är hyfsade) får ses som det absoluta toppskiktet. Under de bra titlarna finns med andra ord ett berg av bajs… Jag har svaga minnen av någon Super Mario Bros-film som framkallade ångest i kubik, en Street fighter som framkallade panikångest och några Mortal Combat-uppföljare för mycket.
På senare år har det kommit filmen som Doom och Silent Hill. Och snart kommer Halo, Prince of Persia och Gears of War som filmer... Jag kommer säkert att se den sista av desa exempel. Finns det en gnutta av estetiken och nerven från spelet i flmen så kommer den att vara sevärd.
Förra året gjordes föresten IGN.com en sjukt ambistiös fantrailer på en Legend of Zelda-film som fick hela nördvärlden att börja tro på TV-spels-film igen…

Varför svamlar jag då om TV-spels-filmer… Jo. I julklapp fick jag Double Dragon av min vän Johannes. Naturligtvis är det en homage till år 2000 då vi spelade alldeles för mycket Double Dragon III: The sacred stones uppe i Hoford. Ett helt omöjligt spel, men vi bygde upp en skicklighet och klarade skiten efter några månader. För att vi ska ha något roligt att prata om var jag förstås tvungen att se filmeländet. Sagt och gjort.

Double Dragon från 1994 är en tydlig lågbudgetaction med direkt-på-video i kikaren. Men faktiskt har de lyckats bygga en ganska rolig ”mörk framtid” med giftregn och gängkrig Mad Max-styleee kring filmen som utspelar sig 2007.
Storyn då: Bröderna Lee är fåniga och man hatar från första stund. Robert Patrick är med och skämmer ut sig. Han spelar über-skurken och har faktiskt nästan mer skärmtid än de Lee-bröderna… Han vill sätta ihop den legendariska Double Dragon-amuletten för att härska över världen. Han har en del och Lee-bröderna en. För att få tag på den andra delen pumpar han upp en punkare med botox och anabola och skickar efter Lee-bröderna. Sedan slåss dom. Och kryddar med buskisskämt. Kristina Wagner är med och är 90-tals-snygg men gör ingenting vettigt. Alyssia Milanos roll är lite vettigare då. Hon är också 90-tals-snygg och ser lite ut som Robyn.

Nu var Double Dragon faktiskt inte så dålig… Den var faktiskt ganska underhållande. Jag har DVDn om någon vill prova.

På asken står det ”baserad på det mest populära TV-spelet genom tiderna”… Jaha. Varifrån kommer den källan? Från en värld som inte kan räkna och inte hört talas om titlar som Super Marion Bros, GTA och Halo t.ex…


double dragon killar
Pärlor och paljetter!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.