En otillåten publicering

Dagens underligaste händelse: En kille jag känner gjorde mig uppmärksam på att en av mina illustrationer dykt upp – modifierad – på en site med tydligt ”bruna” motiv och värderingar. Med brun menar jag en site som uttrycker ett tydligt ogillande för det mångkulturella Sverige och ett tydligt gillande för Sverigedemokrater med mera.

Jag hade inte tillåtit dem att använda min bild – än mindre modifiera den. Det skulle jag aldrig göra. Jag mailade ögonblickligen och bad dem plocka bort bilden. De hade inte min tillåtelse till vare sig publicering eller modifiering.
När jag besökte sidan  i samband med att jag skrev detta inlägg några timmar senare var bilden borttagen.

Det verkar som liknande stölder drabbar alla tecknare och illustratörer ibland, speciellt när man sprider sig flitigt på nätet.

Jag är inte så kinkig. Överlag. Folk jag känner får använda mina illustrationer och bilder om de skriver mitt namn och länkar. Folk som frågar snällt också. Devisen ”Fråga först” gäller alltid. Men, som sagt. Jag måste godkänna publiceringen. Orsaken blev tydlig i det här faller. Jag vill aldrig bli slagträ för åsikter jag inte står för.

Det här löste sig bra och smärtfritt. Tack för att ni säger till om ni ser mina illustrationer i fel sammanhang i framtiden också!

Det här inlägget postades i Politik, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.