God jul, bloggen

God jul, bloggen. God jul, Sverige. God jul, världen. Jag skulle bloggat igår, julafton, men denna hälsning. Men det var mycket att stå i då. Idag bet kölden till och det orkade sig nästan ner under noll… Det låg rimfrost på marken och för några timmar kändes det nästan som en riktig jul.
Jag och farsan var ute och klev i skog och mark tidigare idag. Skogen är vacker inbäddad i frost. Nästan magisk.
Många har fått sig ett digitalt julkort av mig i år. Det sparar både tid och pengar. Tror jag skickade 25-30 på en kvart. Digitala julkort känns som ett näst intill fullgott alternativ. Faktiskt. Åtminstone till dem man mestadels kommunicerar med digitalt. Jag gjorde en kollektion med tre olika och gav ”don efter person”. Målet var att jag skulle gjort fler, men det hann jag helt enkelt inte. Hoppas ni gillade julkorten, ni som fått.
I förrgår summerade de julhandeln på tv-nyheterna. Svenskarna julhandlade för 52 miljarder i år. Det är rekord, men ett måttligt sådant. Experterna hade räknat med högre siffror och säger att vintersportsaker hade fått upp siffran ännu högre, om julen varit vit… Hur kan det bara gå upp och upp? Hur kan det bara konsumeras mer och mer? Less is more… någon…?
52 miljarder. Det är lika mycket som Ghanas bruttonationalprodukt. Och då är vi ett litet västvärldsland. Det är sjukt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.