Jag och Ångestmannen i tidningen

Förra fredagen var jag med i tidningen med en helsida om mig som serietecknare. Det var Blekinge Läns Tidning (BLT) som veg hela sin Fredagsbilaga åt tecknade serier. Det gillas! Jag fick vara med och den mer eller mindre dolda agendan var såklart att promota nya boken Ångestmannen & hans vänner!

De flesta citaten tog från den självbiografiska texten i boken och inte så mycket från vårt samtal. Det gör det en smula bissarrt för det står både att jag tecknar serier för att det är roligt och att teckna serier inte är roligt alls. Just det ambivalenta förhållningssättet till det man göra är väl iochförsig ganska typiskt för serietecknare… Man älskar det och man hatar det. På samma gång.

Jag blev vansinnigt imponerad av Marcus Palmgrens snygga bilder till artikeln! Sådär bra ser jag inte ut i verkligheten…

Eftersom det inte går att länka till artikel på webben tar jag mig friheten att lägga upp avfotade tidningssidor. Papperstidningarna är ändå slängda och nedmalda nu.

Innehållet i denna temabilaga, eftersom seriefolket har frågat; Ledare/kåseri om personliga serieminnen, lite om webbserier, Fredrik Strömberg om Serie-Sverige på framfart, Marvel-filmer på gång, porträtt av Karolina Bång och mig (Blekinge, som gemensam nämnare), visste du detta (roliga serie-fakta), recension av Smålands mörker-teatern och tävling med vinna nya X-men på blu-ray.

Det här inlägget postades i Fanzines, Konst, mina egna serier, serier. Bokmärk permalänken.