JORDGÖMDA i offentligheten…

I snart fyra år har jag bott i blekinge och tänkt att jag borde få med en film på den klassiska Alfredfestivalen i Sölvesborg. Jag har dock aldrig haft en film som har passat formatet redo. I år stressar jag ihop en film, skickar in den och kommer med. Och då närvarar jag inte vid själva festivalen.

Enligt hemsidan belönades inte JORDGÖMDA med något pris åtminstone.

http://www.alfredgalan.se/

Lika bra det. Man vill ju bli visad. Det är det som räknas. Priser betyder föga. Jag är inte hälften så nöjd med JORDGÖMDA som jag är med VÅGBRYTARE. Det är inte hälften så mycket jobb nedlagt på den heller… Och jag gjorde den helt själv, från ax till limpa. Jag startade kameran, sprang framför den och agerade – i varenda tagning. n lite rolig anekdot är att jag gjorde filmen på Karlshamns kommuns bekostnad. Jag gjorde den på betald arbetstid förra året istälet för att delta på planeringsmöten och sånt mög när jag fick reda på att jag inte fick jobba vidare på tjänsten.

bild ur jordgomda

För er som trots allt är nyfikna på JORDGÖMDA, min stumfilmspastisch i Lovecraft-anda, så kan jag berätta att den finns med som extramaterial på VÅGBRYTARE-DVDn jag börjar skicka ut nästa vecka. JORDGÖMDA handlar om faran i att gräva för djupt i det okända och innehåller några effekt-kompositioner jag känner mig nöjd med där jag efter förmåga transformerat Ronneby och Karlshamn (ingen Lerdala-filmning i den här produktionen!) till 1920-tal.

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film. Bokmärk permalänken.