Den föränderliga karaktärsdesignen

evil_peeler
Jag satte samman den här bilden för att visa hur föränderlig karaktärsdesign kan vara. Den första bilden gjorde jag när jag låg i startgroparna för NOGI 2-serien, sommaren 2012. Det var den första teckningen på skurken i dramat – EVIL PEELER – som jag och Stefan hittae på med gemensamma ansträngningar.
Idag blev jag klar med serien, i stort sett. ”Belöningen” blev att rita en Evil Peeler för omslaget. och nu ser han ut som bilden till höger.

Som synes har det hänt en del under resans gång.

Någonstans blev han smalare. Spetsigare. Fick ett Joker-grin. Fick en metallrustning med vassa kanter lite här och där.
Färgerna är inte ”canon”. De syns aldrig i serien. Egentligen föreställer jag mig Evil Peeler med jämt metallgrå.

Men det är väl såhär det funkar? Berättelsen formar karaktärerna. De är knappast statiska. Jag tycker det är det som är styrkan med tecknade serier som medie. Man liksom återskapar figurerna varje gång man ritar dem.

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.