Att köa för en Xbox…

Igår morse gjorde jag något sjukt och spontant. Jag köade för en Xbox.

Jag har ju stundom haft i-lands-ångest att man missar så mycket av gräddan på spelmarknaden när man ”bara” har en tekniskt klen Wii… Dock har jag inte varit hardcore nog att släpa hem en konsol till. Nä, nån måtta får det va… Har man två konsoler samma generation så är man ju n-ö-r-d… Det är inte normalt… De är ju dessutom sjukt dyra… Och jag spelar ändå inte såååå mycket…

Men; Igår öppnade en ny spelbutik i Ronneby. Gamespot. Öppningserbjudandet var konsoler för 50% av priset. Och till ett pris av 1200 var ett mellanpaket med Xb360 ganska prisvärt insåg jag… Då tog nörden i mig över.
Sagt och gjort. Upp i ottan, fast det var lördag, kaffe i en termos, mackor i en plastpåse, långkalsoner på och ner till torget med en kampingstol under armen… Där stod det redan 7 st unga män och frös, säkerligen utan långkalsonger.
Jag köade i två timmar. Men mina kökamrater köade fyra för att få köpa Playstation 3. De sålde bara 3 st av varje konsol. Och det var först till den berömda kvarnen som gällde.
Det är första gången jag köar för något… Ja, jag köade nog i ärlighetens namn nån timme för biljetter till Star wars II… Tog följande bild i kön i dokumentationssyfte


Fullständigt normalt manligt beteende en lördagsmorgon…

Så var man ärkenörd då. För första gången huserar två konsoler från samma generation hos mig. Och nu kan jag plötsligt plocka upp Assasins creed, Bioshock, Mass effect, Gears of War, Darkness… På sikt Resident Evil 5, Street fighter 4…
Sista chansen att vara ung nörd nu… Snart är man 30 och då borde man ju teoretiskt sett ha vuxit upp…

Tillbaka till kön: Strax efter mig kom en mamma med tre barn i olika liten ålder och anslöt sig till kön. Jag kan inte låta bli att fundera lite på vilken värld dagens barn växer upp i… För egen del skull det vara otänkbart att MINA föräldrar hade stått och köat för ett TV-spel två timmar innan öppningsdags… (Jag gillar visserligen den imaginära bilden av min far iförd 70-talskläder ivrigt köande för att köpa en Atari 2600…) Men för dagens kids är såna sinnessjuka beteenden helt normala… Våran generation uppfann rave, helryggstatueringar, intimpiercingar, ravefester och köade i decembernatten för bio-biljetter, Wii och Iphones… Vad ska deras generation hitta på för extremt?

Xb360 får stå i lådan och vila någon vecka. Jag har nämligen ett jobb jag tänkte får ur världen först. Mer om det senare.

Sedan har jag varit på filmfestival och tagit emot ett pris för ONE MAN ARMY LEGENDS… Men det bloggar jag om nästa gång…

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.