Mer Stål-Tintin 3

Mer Stål-Tintin 3. Denna bild är egentligen ”hemlig”, men eftersom jag föll för frestelsen och flashade den på Twitter kan jag lika gärna posta den här också.

Jag hade från början tänkt mig ett omslag till Stål-Tintin 3 i samma stil som de till första och andra tidningen. Men sedan föll jag för en klassisk pastisch av ett av historiens bästa seriealbum ändå. Omslaget är faktsikt relevant, för större delen av handlingen utspelar sig i ett Tibet-liknande snölandskap. Det är inte säkert att det här blir det slutgiltiga omslaget. Men nu är det gjort. Då kan man lika gärna visa upp det. Och hoppas att det skapar hype.


Observera att Kapten inte har någon packning på ryggen, vilket han har på omslaget jag transvisterar. Det här tillhör väl sånt man som tecknar inte ska erkänna – men jag glömde faktiskt rita ryggsäck på honom.Svårare än så är det inte. Han har packning i serien, så det kan hända att jag ritar till det.

Likaså funderar jag på om inte ”Tintin” ska vara i sin Stål-skepnad… Dels för att det trots allt är hans tidning. Dels för att det blir härligt ologiska att knata o gå i snön om man har superkrafter och kan flyga fram…

Det här inlägget postades i Nörderi, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.