Mutant År Noll blir dataspel!

För ett par veckor sedan droppades nyheten att Mutant skulle bli dataspel! Mutant Year Zero: The Road to Eden närmare bestämt.

Det låter väldigt när två scenarion vi känner från rollspelet från Fria Ligan. Det verkar som storyn har gemensamma nämnare både med mutanternas och de muterade djurens kampanj från rollspelet.

Och det är sanslöst gött. Mutants väldigt svenska Åsa-Nisse-postapokalyps är perfekt setting för ett spel. Och det har resten av världen chans att få se nu.

Norska studio Funcom har fått förtroendet att förvalta denna anrika svenska franchise.

Se den fantastiska trailern här:  http://www.youtube.com/watch?v=dHcfwONzO7I

Det är ganska tydligt att de fångat spelets estetik och känsla! När mutanttjejen aktiverar sin mutation när Väktarna kommer andas väldigt mycket Mutant år Noll. Likaså designen på grisen och ankan.

Det är inte första gången ett svenska rollspel blir dataspel. Drakar och Demoner fick märkliga Själarnas brunn och Mutant Chronicles släpptes till SNES och SEGA Mega Drive 1995. Men den här gången hoppas vi såklart  på bländade underverk!

Det här inlägget postades i Ångestspel, Digital underhållning, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, rollspel, spel. Bokmärk permalänken.