Nintendo höll hov

Nintendo höll presskonferens på E3 igår kl 18 svensk tid. Det var ingen japansk leksakstillverkare som presenterade sina nya produkter, det var en religös teknik-sekt som höll propagandastormöte! Jag var inte där, men jag tittade på en LIVE-stream. Och det var gott… Tack gode Gud för internet!

Nintendo har kritiserats av sin kärnpublik – old-school-nördarna som likt mig själv följt företaget från G&W-spel, NES och SNES – och svarade genom att radda upp stortitlar som aldrig förr. Nu fick världen sin trailer och demo av nya Wii-Zelda. Zelda: Skyward sword. Styrningen verkar bli bra, men nytänkandet i övrigt verkade det var skralt med. Dessutom kände jag mig kluven till spelets utseende. Grunden är Twilight princess-grafiken, fast cellshadat och ett steg mot pastellfärgat och cartoony… Detta fast fans världen över mest önskar ett mörkt psykadelsiskt äventyr i stil med Majoras Mask. Nintendo är så fulla med självförtroende att de går precis de vägar de själva vill, och det är i sig mäktigt. Tyvärr fick jag inte den där riktiga Wow-känslan av nya Zelda, men jag har väl spelat min beskärda del av den serien.
Sedan visades Mario sport mix. Ett multisports-spel med Mario där han occh gänget spelar volleyboll, hockey och basket.
Metroid: other M ser ruggigt bra ut. Bättre än Prime-serien som jag verkligen försökt gilla, men ändå inte lyckats svälja. Other M utspelar sig i en blandning av två och tre dimensioner och som sagt verkar ruggigt.
Donkey Kong Country Returns är det roliga och bokstavliga titeln på ett nytt DK-spel. Samma upplägg som i SNES-spelen som jag hatar (världens mest överskattade spel!) men många andra tydligen gillar. Då ser jag mer fram emot en renovering av N64-rökaren Goldeneye 007. Det måste vara det mest bisarra licensspelet någonsin… En remake på ett gammalt filmlicensspel. Alla Bondar och ett best of av skurk-galleriet är spelbara. Alla trängs i ett ramverk skapat av Goldeneye-filmen av den enda egentliga anledningen att spelet var älskat och kultförklarat och hade en grym multiplayer… Bisarrt…
Slutligast – och mäktigast – ett nytt Kid Icarus! En spelserie som återupplivas efter nästan 25 år. Nintendos sista oexploaterade karaktär.
Kid Icarus Uprising är en kommande titel till nya Nintendo 3DS som enligt propagandan ska ge handhållen 3D-grafik till massorna utan fula glasögon.

Nintendo visade ingen ny Wii-hårdvara och det tackar jag för. Nintendo skiter i HD och går direkt på 3D istället. Känns bra. Det räcker väl att man antagligen tvingas köpa en sån där wii-motion plus (ett tillbehör för att Wii-mote ska bli mer som vi trodde att den var redan från början) för att kunna spela nya Zelda sen…

nintendo presskonf e3 2010
Vad är väl princessbröllop när Nintendo håller hov…?

Det här inlägget postades i Design/interaktion, Digital underhållning, spel. Bokmärk permalänken.