Smygpremiär för Nogi 3

Nu finns mitt nya fanzine Nogi – Domen (”Nogi 3”) i fysisk form. 28 sidor A5. Det är mitt tjugoförsta seriefanzine, om jag har räknat rätt. Den här gången har jag sällskap av HELA det ursprungliga tecknargänget som gjorde Nogi med flera märkliga superhjältar när det begav sig. Medverkar gör hela SLAHAD-gänget, det vill säga Daniel Ahlgren, Andreas Lindén och Stefan Harrysson. Ahlgren har skrivit manus och herrarna Lindén och Harrysson har hjälpt mig att teckna det här tredje NOGI-äventyret.

nogi3

Det här är kort sagt ”Nogi All-stars”. Samtliga serieskapare som tecknat Nogi medverkar här – för första gången – för att skapa ett massivt verk. Tillsammans knyter vi an till en anrik blekinge-tradtion av fanzines som sträcker sig ända tillbaka till 1984-85, då figuren Nogi föddes ur Stafan Harryssons penna på pojkrummet i Sölvesborg. Då gjorde SLAHAD-serierna konsekvent i tre exemplar. Nu är upplagan större.

Vad handlar serien om då…? Ja… Det ska väl inte jag spoila här. Du får väl läsa den?

Nogi – Domen (”Nogi 3”) släpps egentligen längre fram i vår, men en liten limiterad för-upplaga kommer att släppas loss redan till helgen på Seriefestivalen i Malmö. Tidningen finns där Daniel Ahlgren finns på festivalen.

Det här inlägget postades i Fanzines, Konst, mina egna serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.