Stilstudie spelomslag: Golden Axe

Ok. Någon som minns min spelomslagsstudie här på bloggen? Det var ett tag sen och av någon outgrundlig anledning sparade jag en riktigt fin glänsande kronjuvel till sist. Dags att fira av en favorit i spelomslagstudien. Dags att plocka fram det tunga artilleriet. Håll i hatten! Dags för Golden äääääx!

Golden Axe till Mega drive. Spelet hade redan varit poppis i arkadhallarna och nu skulle hemmaspelarna få ta del av samma episka fantasy-beat’em up. (Hur kan man egentigen misslyckas med ett spel där man får power-ups genom att sparka skiten ur blå tomtar?) Att Sega var det mognare alternativet till Nintendo gjorde att man gärna skyltade med bystiga kvinnor och farliga män på spelomslagen. Man ville tilltala den lite äldre publiken. Man ville vara lite mer vuxen.

Herregud… Var ska man börja…

Ska man börja med barbaren. Iförd blåa stövlar och matchande speedos. Varenda existerande muskel – och säkert några icke existerande – är varsamt insmorda på hans svullna bringa. Herregud. Den här blonda glamrockaren måste spendera varje vaken minut på gymmet… Hur hinner han med monsterdödande och världsbefriande? Det gör han nog inte. Den glasartade blicken tyder på missbruk. Vi vet vilket preparat vi gissar på…
Eftersom det här omslaget har för syfte att egga unga män till köp är bilden att betrakta som mycket homoerotisk.
Observera också att barbaren håller draken i koppel. Det tog lång tid innan jag såg den detaljen. I KOPPEL! Varför!? Ser det tufft ut? Nej.
Att barbaren sedan ser ut som en blonderad McGuyver generar ytterligare pluspoäng.

Tjej-krigarens vita bikini för Sword & serpents-tjejens läderbaddräkt att förefalla riktigt praktisk. Herregud… Vem kom på tanken att slåss i en vit bikini? En sak är säker; Det var ingen kvinna. Ingen kvinna har nog någonsin kommit på kombinationen bikini och stövlar.
Dessutom är hon hopplöst fast i en stel konståkningspose. Tänk efter; När står man möjligen i den posen? Det är ingen segergest. Det är något annat. Den posen finns inte. Och tänk vad tungt svärdet måste bli på en uppsträckt arm…

 


Dvärgen ser helt bäng ut. Inget nytt under solen, det brukar dvärgar göra.
Huvudet förfaller för litet och vikingahjälm med horn på är alltid felfelfel. Speciellt om den är grön…
Dvärgen ser ut som en grön tomte med dopade armar. Han sitter i nån sorts fotbollsspelarpose. Det ser ut som han skiter i allt. Det gör han nog också.
Yxan är obscent överdimensionerad och sitter på en för smal pinne. Den skulle aldrig gå att svinga runt, inte ens med inoljade svulstiga biceps. Skulle man svinga den yxan skulle nog skaftet gå av.
Ett stilpoäng extra för att dvärgen liknar sorgligt bortgångne Per Oskarsson.

Dröm-cosplay-gruppen för det här glada gänget vore Per Oskarsson, Arnold Schwarzenegger (alt. McGuyver blonderad, gymmad och anabola-uppumpad) och Samantha Fox.

Golden axe är det ostigaste spelomslaget jag har sett. Det är stor spelomslagskonst. Det är ett omslag mycket bättre än spelet det frontar. Det är väl värt fem ostar.

Det här inlägget postades i Design/interaktion, Digital underhållning, Nörderi, rollspel, Stilstudie spelomslag. Bokmärk permalänken.