The Havoc point glitch

Jag har lirat det svenskutvecklade Mad Max-spelet till Xbox One ett tag. Alldeles för länge, antagligen. Jag håller på att plocka achivements nu. Såna där som bara 5% av spelarna har tagit och sånt. Det är sällan jag fastnar länge i spel och försöker ta svåra achievements. Men ibland så.

Maxuppgradera alla camps. Ok. Det går. Det är inte supersvårt. Egentligen. Det tar bara lång tid. Jag gav mig den på att jag skulle lyckas.

Den sista delen jag behöver för att ro det hela i hamn, efter typ 70 timmars spel, finns i oljeriggslägret Hovoc Point.

Jag bekämpar den första vågen av fulingar som försöker hindra mig. Sedan kommer jag inte in i lägret. En dörr jag inte kan öppna står i min väg. Det går inte att öppna den, spränga den, klättra runt den…

WTF?

Jag googlar. Det visar sig att det är vanligt att porten inte öppnar sig som den egentligen ska. Det visar sig att jag stött på ”The Havoc point glitch”. Jag Youtubar. Allt finns ju i videos på Youtube, nu för tiden.

Lösningen: Att hitta ett annat sätt att lyckas med målet att ”dismantla campet”. Andra lösningar än standardlösningen finns.

Att börna med bilen utanför lägret, pararera stenarna, boosta bilen på en sanddyna som att bilen spinner på den 90-gradiga klippsväggen och slungas rakt upp i luften.

Där, i luften, har man i bästa fall någon sekund på sig att ta sikte med bazookan (som bilden behändigt nog är utrustad med. Ett måste, efter katastrofen!) och brassa på de tre oljeriggarna innanför murarna.

Fullobba in en granat, från ett perspektiv du inte ska kunna vara i.

Lyckas du spränga alla tre ”klarar” du campet, fast du aldrig varit inne i det.

Du lurar spelet. Men vad ska du göra när en bugg gjort det omöjligt att komma vidare?

Lätt?

Verkligen inte! Jag försöker nog 20 ggr innan jag ger upp för kvällen.

Och jag försöker igen.

Och igen.

Och jag har fortfarande inte lyckats.

Det här inlägget postades i Ångestspel, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, spel. Bokmärk permalänken.