Vågbrytare i ny version

Jag la upp en ny version av min kortfilm Vågbrytare för någon vecka sedan. Några tycker det är min bästa film och jag tycker själv den har en egen ton och en märklig särprägel.

Vågbrytare var helt enkelt värd en bättre version på Youtube än den nu gamla 2009-versionen. Youtube har nämligen höjt både sin kvalitet på klippen och maxlängd på klipp sedan dess.

Jag kunde inte ”digitalt remstra” den så mycket, men det jag kan göra har jag gjort. Vad jag gjort är att jag återvänt till DV-mastern, justerat kontrast och ljus på den (Filmen är något mörkare och kontrastrikare nu) och förstorat upp filmen till widescreen-HD-storlek. Det betyder inte att det blir en HD-version, men den ser lite bättre ut på en TV nu åtminstone. Dessutom är filmen nu i ett stycke – istället för två delar som jag tvingades till första gången jag la upp den. (Bara det är ju en förbättring)

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film, Nörderi, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.