Ett viktigt val

Har jag chansen att påverkar jag någon så tänker jag försöka göra det… Du som läser det här: Gå och rösta imorgon! Det är en rättighet, liksom en skyldighet och dessutom en enkel sådan. Stanna inte hemma under parollen ”det spelar ändå ingen roll”.
Faktum är att det spelar roll. Det spelar en kopiös roll. Ska man tro tidningarna diffar det på 166 000 röster mellan blocken. Det finns garanterat minst 166 000 ”soffliggare” så det är de som i teori och praktik avgör valutgången.
Jag blir ärligt förbannad när folk ställer sig likgiltiga inför situationen och struntar i att rösta. Bara en sådan sak som att människor gått i krig och dött för sakens skull på andra hållet i världen. Demokrati är värt att respektera. Att inte rösta är att inte bry sig om vilket sorts samhälle vi lever i. Att inte rösta är att släppa fram odemokratiska krafter.
Rösta. Du väljer. Rött eller blått. Det har mindre betydelse vad du väljer, bara du utför din demokratiska skyldighet. Sedan kan du ligga på soffan i fyra år om vill.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.