Ångestspelpodden 29: Samtal med Stefan – om Nogi

Nogi är en serie och en seriefigur som skapades av Stefan Harrysson på 80-talet, som återkom tio år senare, hamnade i cryosömn och senare återupplivades av Daniel Lenneér på 2010-talet. Serien har hela tiden figurerat i underground, i fanzines, men tack vara att andra serietecknare finns i fanskaran har figuren ibland letat sig upp ovan jord och in i mainstreamen…

Här berättar Stefan hela den spännande historien bakom ursprungsserien, Inspirationen av de häftiga bilkrasherna i Bråkmakarna, det legendariska förlaget SLAHAD, båten Nogi – och Daniel berättar om arbetet med den gullifierade rebootens tre nummer.

Sällan eller aldrig har det fiktiva förlaget SLAHAD, aktivt i Sölvesborg i mitten av 80-tal, avhandlats i en podcast. Seriefans känner naturligtvis SLAHAD från Daniel Ahlgrens självbiografiska serier – där också Stefan figurerat frekvent i tecknad version. Inte minst i det semi-biografiska albumet Samtalen med Stefan från 1997.

Det här är kort sagt ett samtal med Stefan – om Nogi!

asp_avsn29-nogi


Medverkande:
 Daniel Lenneér, Stefan Harrysson

Speltid: 39 min.

ÅSP29 är inspelad 18 januari 2016 i Road House Studio, Karlshamn. Redigerad av Bara å Bänna Medieproduktion. ÅSP publiceras också på videospelsklubben.se. Tack till Gazi som roddar där!

Det här inlägget postades i Ångestspel, mina egna serier, Nörderi, Podcast, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.