Frontline 13 – Det förlorade numret – 15 år senare

Jag har släppt ett nytt fanzine! Eller nytt och nytt… Det skulle kommit 2001, men det kommer nu istället. 15 år senare. Fanzinet är Frontline 13. Texterna är skrivna av mig när jag är 19-21 år. Det här är det förlorade numret.  Det är ett spelfanzine. Och ett småskaligt släpp. Texterna är autentiska, endast rättat stavfel. De är framlirkade ur en gammal Pentium 1-dator.

frontline13

I innehållet finns två Gothcon-reportage, texter om kortspel och Zelda. Här finns reportage från Star Wars-konvent i Köpenhamn och Scandinavian Games & Toys 2001. Här finns också en ganska ambitiös intervju med Micael Nyberg som gjorde en ambitiös Zelda-serie som gick i Club Nintendo-tidningen 2000-2001.

Ett tunnt med matigt nummer, kort sagt. 12 sidor old school guld. Synd att det inte släpptes när innehållet var mer aktuellt. Men bättre sent än aldrig, som man säger.

Bakgrunden till detta är föreningstidningen From the Frontline – med nummer 12 kortades namnet till mer slagkraftiga Frontline – en tidning jag gjorde i tolv nummer under 1997-2000. Vår spelförening spelade rollspel, Magic och table-top-spel som Warhammer 40k. Det var en liten och extremt intern tidning, som egentligen inte behövdes. Vi var typ 5-10 pers som var aktiva i föreningen. Ibland gjorde jag bara 2 ex. Ibland så många som 10 ex. Det var min fanzineskola. Här kan du läsa mer om From the Frontline >>.

Tack till västgötaserietecknarbrodern Lars Krantz som bidrog med en fläskig barbar till omslaget!

Min vänner i W.A.R Society har fått papperstidningen Frontline 13 på posten i dagarna.

Här kan du ladda ner Frontline 13 (.pdf)

Det här inlägget postades i Fanzines, Nörderi, rollspel, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.