Därför pausar jag Ångestspelpodden

Jag beslöt mig för att pausa Ångestspelpodden i.o.m avsnitt 50.

Den korta förklaringen är att jag vill ha tid för annat. Just nu vill jag rita serier och redigera videos på kvällarna igen. När jag gjorde podden fanns det alltid ett podavsnitt som jag borde göra innan jag kom fram till det där andra.

Och nya podavsnitt kom i en strid ström.

Det tog liksom aldrig slut.

Jag hade liksom fullt upp med att jobba mig fram till det där jag ville jobba med egentligen. Ofta kom jag inte ens dit.

Jag  har periodvis varit sjukt less på att redigera. Men det är inte grejen. Jag har arbetat upp en rent djurisk effektivitet när jag redigerar poddar, men det tar ändå med lätthet 1-2 timmar att redigera ett kort podcastavsnitt. Men sen är det mycket annat osynligt och ohörbart som går in i produktion av en podcast.

Podden slukar mer tid än de två timmar den tar att redigera. Man ska planera, spela in och logistik kring det. Jag och Jimmy ska ha fritid och helst känna för att spela in nåt samtidigt. Sen ska ett nytt avsnitt läggas upp med snitsig text, title card ska bildredigeras, avsnittet ska ut i alla kanaler, länkas och promotas.

Allt som allt är det säkert 10 timmar i produktion på ett Ångestspelavsnitt.

Jag kan göra ganska mycket annat på tio timmar.

Med tanke på att det är tio timmar fritid så är det dygnets värdefullaste timmar också.

Missförstå mig rätt. Det har varit kul att göra Ångestspelpodden. Skitkul t.o.m. Men sista tiden har det inte varit det. Vi har träffats och spelat in avsnitt utan någon speciell agenda bara för att ”det var en månad sedan det förra avsnittet, och nu måste ett nytt avsnitt komma” lite för många gånger. Vi har gjort bara för att göra. Talat utan någonting att säga. Och det känns inte roligt.

Jag vill tycka att det är kul igen.

Däeför måste jag ge det en paus nu.

Tyvärr har jag fått deaktivera kommenteringsfunktionen här på bloggen, för det kom ungefär 10 st Viagra-spam om dagen nu på slutet. Jag tänker att de som vill kommentera idag främst gör det på de sociala medierna ändå.

Det här inlägget postades i Ångestspel, jobb, Nörderi, Podcast, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.