Den Svenila åldern…

Jag har ett nytt jobb. Eller nytt och nytt… Jag har jobbat en månad och även hunnit med en kort och intensiv semester. Jag jobbar nu som kommunikatör och webbutvecklare på Karlshamns kommun. Det är lite märkligt hur det kan bli. Jag har fortfarande svårt att betrakta mig i rollen som en kommunal tjänsteman men det är bara att gilla läget.

I juli fyllde jag 33 år. Inget speciellt med det. Det är sådär lagom kul att fylla år nu. En sak slog mig dock. Nu är jag verkligen lika gammal som min fantasifigur Svenil. Läskigt.

Den surmulna ungkarlen Svenil hittade jag på när jag var 11 år. Mellan 1991-1995 skrev jag små berättelser och samlade i böcker. Jag tror inspirationen var något sorts ihopkok av Anders Jakobsson och Sören Olssons Bert ocg Sune-böcker och Ronny & Ragge.
Sedan började jag spela rollspel 1995-96 och plitade ner Svenil Rollspelet. Ett rollspel som vi lyfte till nästa nivå 1999-2003 när vi släppte böcker och terroriserade det alltför seriösa spelkonvent-Sverige med tramsiga buskisäventyr.

När det gällde Svenils ålder hittade jag som elvaåring bara på en ålder som lät lagom vuxen sådär. Svenil blev 32 år. Han kunde precis lika gärna blivit 48 år. Senare blev Svenil 33. Därför är 33 den Svenila åldern. Sedan blev han aldrig äldre. Det planerar jag att bli.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.