Räkna med bråk!

Bio: Batman v Superman: Dawn of Justice 

Batman versus Superman. The Bat of Gotham vs The Son of Krypton. Det blir inte större än så! Det här är Nörderi deluxe. Sällan eller aldrig har jag laddat såhgär mycket för en film! Jag har sett om nästan alla filmer med Batman och Superman och läst alla serier jag har haft unom räckhåll. Allt för att fräsha upp minnet och se de nördigaste av smala referenser…

Sen ser man själva filmen. När man sett den är känslan… Jaha… Jorrå… Såattee… …?

batman-v-superman-06

Det är kul att DC gör sina filmer mörka och vuxna och att de spinner in på människa/Gud-aspekten av Superman! Mycket i filmen är bra, riktigt bra rent av, men mycket är också riktigt konstigt och helt kasst.

Batman har nog aldrig sett ballare ut än han gör i sin ”mecha suit” när han går i klinch mot Superman. Och allt ser också rätt ut i filmen. Allt är skitsnyggt. Produktionsdesign. Dräkter. Batmobilen. Fotot. Allt är snyggt.

960

Samtidigt är allt fel. Batman säger inte det han borde och gör inte det han borde. Superman är ute och cyklar. Lex Luthor är en bortskämd pojkvasker. Wonder woman dyker upp och går runt på långa sköra ben till tonerna av ett eget ledmotiv. Allt är mycket bisarrt.
Efter två timmar borde filmen ta slut, men då kastas vi istället in i strid med en ny skurk som är som tagen ur ett dataspel. Den fighten tar aldrig slut. Alla slår sig, men ingen blöder. Ingen dör heller, för det betonas att alla ställen där förödelse sker är folktomma.

Batman dödar folk i den här filmen, något som han enligt sin egen hederskodex inte bör göra. Det störde faktiskt inte mig nämnvärt. Att Batman däremot är riktigt korkad och tar konstiga beslut, det sticker lite. Han ska ju vara världens bäste detektiv och en superninja! Här är han en gammal gnällig gubbe som tjurar i en källare.

Att filmen är PG13 (11-års-gräns i Sverige) sticker i ögonen. Här finns inte en droppe blod, trots att en hel stad går sönder (igen) och allt sprängs. Den korta stund Batman och Superman slåss är (nästan) värd hela biobiljetten, men tänk om de hade fått bli lite blodiga också! Nu är det en väldigt clean fight, så att säga.

Här är en fanart jag gjorde förra veckan, som jag tänkte posta på internet när jag sett filmen.

batman_v_superman

Jag är kraftigt kluven till den här filmen. Serienördar kan ju se den här filmen om de har lust, men den är egentligen inte speciellt bra. Icke serieintresserad publik kommer att fatta noll. Egentligen är den nog kass. Den är definitivt på tok för lång. Man kunde lätt klippt ner den 45 min.

skalleskalleskalle

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, Recension. Bokmärk permalänken.