Jag pratar serier i Comixpodden!

Nu finns Comixpodden 66 som jag gästar ute! Det är den längsta intervjun jag gett om mitt serietecknande någonsin. Tre timmar satt vi och snackade i Joakims trevliga hemmastudio! Det blev material nog till ett dubbelavsnitt. Det är första delen (av två) som nu är ute att lyssna på här:

http://comixpodden.libsyn.com/

comixpodden_medverkan

Foto: Joakim Nilsson/Comixpodden

I första delen pratar vi om superhjältar, Adam Wests Batman, varför en dålig film är mycket bättre än en bra film, om Party med Pluto som jag skämtsamt kallar ”min Citizen Kane”, om att göra seriefigur av Tapp-Olle, om att allt man inte får göra är roligt, om Russ Meyer-film, om ”det bra våldet”, om hur Bobo spökar i Nogi och mycket annat som är gött…

Mycket skratt blir det. Speciellt när Petter och Joakim hittar saker i mina serier jag själva inte är medveten om…

Länkar och bildexempel till sånt vi pratar om:

pmp_fruktskal
Party med Pluto-fruktsallad. Akta er för päronet, för dom är lite sura såhär års. Promobild för seriealbumet, som det talas om i podden.

stripp
Här är strippen från Ångestmannen strippserien med ”stor humor”, som det pratas om. Petters – också Daniels egen – favorit.

Nogi – Skapelsen – serien som film. Fanzinefilm. Skämtsamt kallat ”Nogi the movie”.

Miljövänlig speedway. Remedierad serie ur Nålar i maten, seriealbumet. Radioinslaget, som blev en serie, som blev en film. Solklart!

Det här inlägget postades i Konst, mina egna serier, Nörderi, Podcast, roligt och allmänt ovärt, serier, Skapande/konst, Subkultur. Bokmärk permalänken.