En Obi-Wan-film?

Rykteskarusellen om en framtida Star Wars-film har satt igång igen. Det handlar om en eventuell standalonefilm med Obi-Wan Kenobi – en Obi-Wan-film.

Ewan McGregor åldras ju i perfekt takt för att fortsätta med rollen. Han vill göra rollen, sägs det. Det är med andra ord bara att göra filmen. Fansen vill ha den. Att öppna pengapungen för världens största varumärke franscise kan väl inte vara något problem?
McGregor är i stort sett den enda i prequeltriologin som kommer undan med äran i behåll, nära på. Jag gillar ju Qui-Gon (Liam Neeson) också – han kanske får vara med i form av ett force ghost!

På minuskontot: Vill man vet mer , egentligen? Att Obi-Wan levt som eremit 20 år i öknen när Luke växer upp – det är väl bra nog egentligen? Jag vill att han ska bo när i ökensanden i ångest o misär i lönndom i 20 år – inte bänna runt och äventyra! (Det passar sig inte, eftersom jedi är fördrivna och icke-existerande under tidsperioden)

Det finns redan bra tecknade serietidninagar, i det tidsglappet. En där Obi-Wan dyker upp och räddar Luke från en Kryat Dragon när han är i 10 års-åldern. (Där fattar man att Obi-Wans hemliga uppdrag är att vaka över Lukes och beskydda honom – under uppväxten)

Dock är Obi-Wan-film bättre än en Boba Fett-film eller en Yoda-film – där vill/behöver man verkligen INTE veta mer!

Det finns en fan-gjord teasertrailer som är riktigt bra. Tyvärr tror jag inte Lucasfilm/Disney har vilja och mod att satsa på en film som fokuserar på ökenliv och Jesusaktiga visioner…

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, Subkultur. Bokmärk permalänken.