Plats för plast

Okynnesleksakssamlandet har accelererat det senaste halvåret… Det blev så när jag upptäckte att det inte varken var speciellt dyrt eller svårt att samla på sig små plastvarianter av sina barndomshjältar. Helt enkelt svårt att motstå…

Ett litet blygsamt projekt jag gjorde i början på sommaren var att fota leksaker utomhus – för lite snygga artsy bilder – och för att lära mig bemästra kameran bättre.

Nog för att Major Disaster från Toxic Crusaders är en bisarr och färgstark figur. (Jag har alltid varit svag för figurer som heter en ordvits, dessutom) Men att fota den utomhus i solljuset med blixt fick honom verkligen att gnistra!

Vår rabatt på framsidan var tillräckligt ”träsklik” för att agera hemvist åt Leatherhead, tyckte jag. En tuff figur. Inte minst för att han den har kvar sin mer djurlika fyrbenta hållning, till skillnad från många andra muterade skapelser i TMNTs universum. Fina detaljer med verktygsbältet och kniven praktiskt monterad på armen. Och vem motstår en krokodil med gula buskiga ögonbryn?

Stenkrigaren General Traag från Dimension X är en märklig figur. Han ser nämligen inte alls ut som han gör i serietidningen eller den animerade TV-serien. Där blev han helt brun. Leksakerna släpptes först och ibland gick designen bort sig. Googla t.ex. hur Shredder ser ut! General Traag är inte lika illa. Det är mest färgerna som är fruktansvärt fel. Dock en festlig figur. Den ser nästan ut att hör mer hemma i Toxic Crusaders-serien än i TMNT.

De senaste tillskotten i TMNT-samlingen syns ovan. En Donatello (Johoo! Favoritturtlen! På grund av uppfinnare, smartast, nördigast och – inte minst – bäst i NES-spelet) och Bebop. Punkargrisen hade jag sedan tidigare – men det här blev en skickuppgradering. När man börjar tala i termer som ”skickuppgradering” är man föresten redan på hal is.  Min tidigare hade löst huvud och var betydligt mattare i färgen. Bebop är f.ö. min favorit i TMHT-leksaksserien – so far. Snyggt modellerad och crazy figur med hög detaljrikedom. Ser exakt ut som i serietidningen och den animerade TV-serien. Med brillorna, tuppkammen, nitar och kedjor fångar Bebop allt som var rad på slutet av 80-talet/början av 90-talet! Tack till Jimmy för att han har ögonen på skaft på loppisar!


Ett loppisfynd från tidigare i sommar. Merman och Rafael umgås i den svenska sommaren.

Det här inlägget postades i Nörderi, serier, Subkultur. Bokmärk permalänken.