Fabio bland bergen

Studie av ostiga spelomslag: IRONSWORD (Nes)

Det slutgiltiga beviset för att fantasy är förklätt tantsnusk – för såväl stora som små tanter av båda könen – är här! Jag har nämnt det här spelomslaget tidigare i mina stilstudier av spelomslag. Sådär i förbifarten har jag nämnt det. Som en omslagsost man bör känna till och kunna referera till. Ett referensverk, kort sagt. Det är IRONSWORD till Nes. Det är inte mindre än än klassiker bland klassisk ost till Nintendos 8-bitare som vanligvis höll sina omslag på mattan. På detta omslag tronar ingen mindre än italienska tantsnuskmodellen Fabio Lanzoni. (Bildgoogla för tantsnusk och homoerotik) Det inte bara liknar Fabio som man kan lockas att tro. Nej då. Bättre upp. Det är Fabio.

ironsword nes cover

Oberservera att han återges i jätteformat stående bland berg. Han är verkligen stående bland berg. Inte montagemonterad lite snyggt. Han står där. Bland lava, ejakuerande vulkaner och eld. Världen ligger framför hans fötter. Dessutom ser han ut att ha plockar ett mästerskapsbälte i wrestling…

Sedan har vi paradoxen i namnet IRONSWORD. Det låter hyfsat ballt tack vare det engelska språket, visst. Men hur coolt är ett svärd av järn, egentligen? Är inte ett svärd av järn bara… ett vanligt… svärd? THE ORDINARY SWORD kunde spelet hetat lika gärna! Inte lika effektiv titel, kan tyckas, men den håller vad den lovar.

Det här är inte ett så jätteostigt spelomslag egentligen. Men det är väldigt mycket Fabio. Betyget blir därför tre Fabios.

 

Hur är själva spelet då? Ingen aning. Jag har aldrig spelat det.

Det här inlägget postades i Nörderi, roligt och allmänt ovärt, spel, Stilstudie spelomslag. Bokmärk permalänken.