Flumfilms Oktoberspecial 2018: Om Ed Wood

Traditionen trogen har jag gjort ett oktoberavsnitt av Flumfilm. Den här gången om filmaren (och filmen) Ed Wood! Beskylld för att vara tidernas sämste regissör skapade han märkliga och budgetpressade små storverk i Hollywood på 50-talet.

Jag beundrar verkligen Ed Wood. Hans sätt att driva genom projekt no matter what har inspirerat mig mycket. Det kanske framgår i filmen? Filmen Ed Wood från 1994 är som sagt skitbra. Skolboksexempel på hur bra biopics borde göras – anspela på myten och tidsandan. Se den om du inte har gjort den!

Flumfilm får tyvärr inte samma tid och kärlek som min andra Youtubeserie Ångestspel. Jag hade gärna gjort mer avsnitt och klipp om knäppa och roliga filmer under Flumfilmsparollen, men det verkar som retrospelsnörderiet drar lite större publik… Man har ju tyvärr inte tid att göra allt man vill.

Det här inlägget postades i Film, Nörderi, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.