Halloweenskräckfilmspyssel

Oktoberruggigt och Halloween i antågande. Finns det någon bättre anledning att filma en klassisk skräckfilmsklyshig handen-upp-ur-graven-scen?

Jag gjorde ett hål på mitten av ett stort styvt pappersark som jag täckte med löv. Sedan var det bara att rigga en kamera framför. Se till att bakgrunden var lite neutral och ”kyrkogårdslik”.

Observera hur hålet blir osynligt med den lågt riggade kameran. Jag strösslade även på lite jord på scenen. Helst skulle man vilja att handen kon upp med en kaskad av jord, men det lyckades jag inte lösa.

Jag låg under anordningen och körde upp min hand genom pappret och min sambo skötte kameran.

Finns det någon pyssligare och roligare än att göra filmeffekter? Jag tror inte det… Jag skulle kunna göra filmeffekter jämt. Jag älskar att dona i Photoshop och After effects. Det här är förvisso olikt mig  en helt praktisk effekt, men ändå…

Svartvitt och effektfilter sätter rätt skräckfilmsfinish i redigeringen sen.

Nöjd med att den färggranna bakgrunden blev så effektivt mörk när man gjorde bilden svartvit!

Alltså… Var kommer den här klicheén ifrån? Jag kan inte minnas att jag sett den på riktigt i någon riktig skräckfilm? Däremot har man sett det i parodier, pastischer och i animerade filmer.

Vad ska jag då ha klippet till? Det får framtiden utvisa. (Det finns åtminstone ett planerat användningsområde i skrivande stund) Handen-upp-ur-graven-klipp har man alltid nytta av till något!.

Det här inlägget postades i Film, Millroad Film, roligt och allmänt ovärt. Bokmärk permalänken.