Gammalt spel blir som nytt!

50 shades of grey går på bio nu… Det här är snäppet hårdare. Det här är bara olika nyanser av svart!

Drakborgen var ett ALGA-spel som släpptes på 80-talet. Det är ökänt för sin höga svårighetsgrad och bitvis snåriga regler. Det var ett sånt där spel som storasyskon hade och spelade. Inte vi. Vi försökte någon gång med tröttnade lagom när vi hade sorterat upp alla korten, vilket tog minst en halvtimme. Drakborgen var egentligen ett rollspel light, men det fattade vi inte. Det fattade vi först när vi hade spelat Drakar & Demoner många år senare och återvände.

Hursomhelst. Mycket kan sägas om Drakborgen. Ett otroligt charmigt spel. Och otroligt svårt. Man spelade inte Drakborgen. Man dog i Drakborgen.

Det här inlägget handlar om nya kort till Drakborgen. Ett fan har tryckt upp egna! 25 år efter orginalspelet gått ur print!  Det är så underbart supernördigt att jag fullkomligt storknar. Det handlar om samtliga kort i spelet. Plus några nya.

2015-02-18 22.29.38

Varför då detta? Jo. De gamla korten var tryckta på hård matt kartong som vek sig eller skivade sig efter ett tag. Helt värdelösa för speldesign! De nya korten är tryckta på en plastbestruket spelskortspapper för betydligt bättre kvalitet. De nya korten håller förhoppningsvis att blanda och att spela med.

De mest obegripliga korten har fått erratta – omskrivna begripliga regler. Reglerna är nu dessutom skrivna direkt på korten, istället för som förut i regelhäftet eller på de femtioelva regelkorten! Det är på det stora hela en stor förbättring.

2015-02-18 22.24.35

Tack till Simon Lundström för denna kulturgärning av rang! Episk nörderi, som kommer till andras glädje. Hatten av!

Det här inlägget postades i roligt och allmänt ovärt, rollspel, spel, Subkultur. Bokmärk permalänken.