Grön sommar i Lerdala

Jag har varit i Lerdala en vecka och laddat batterierna, som man säger. Mina föräldrar har varit bortresta i norr och jag har hållt ställningarna och hängt med farmor. En varm och guld värd vecka har det varit. Definitivt rätt vecka för en veckas ledighet om man är ett fan av het väderlek. Jag har målat, klippt gräs, rensat ogräs och vattnat blommor. Sånt man gjorde jämt förr och hatade har istället blivit avkopplande semesteraktiviteter. Så är det nu. Webbdesign är jobb och klippa gräs är semesternöje. Det här är omvända världen!

Semestern medförde också ett filmprojekt: Man måste ju några ”vettigt” med sin ledighet också. Jag och min kompis/kollega Richard – som delar precis samma intressen i form av bla. animation, serier och sci-fi-nörderi – har bestämt oss för att försöka iscensätta Lovecraft-novellen Skuggan ur tiden. Åke Rosén som var min biologilärare på högstadiet och numer kan tituleras kompis och kollega spelar huvudrollen son den plågade Nathanel Peaslee. Åke är guld värd! Han högg sig fram med machete, dök över plintar, sprang och smög. Allt med samma goda humör.

Vi spelade fantastiskt nog in allt material på 6 mycket intensiva timmar. Jag vet hittills en vital bild som glömde filma, men om det stannar där får man betrakta det som lyckat. Normalt glömmer man filma mycket mer.

Vi ställde greenscreenen utomhus och det visade sig vara ett genidrag. Det var molnigt och det gav ett närmast perfekt ljus och inga skuggor. Eftersom farmors tomt tydligt exponeras över vidderna i Lerdala var det många som såg från vägen vad vi sysslade med. Det var en filmstudio utan väggar den här gången. Men det kan man väl bjuda på. Det krävs inte mycket avvikelse från normativa mönster för att bli kuf-förklarad i Lerdala, så man kan lika gärna löpa linan ut… 🙂

Det här inlägget postades i Millroad Film, roligt och allmänt ovärt. Bokmärk permalänken.