Kung Arthur strikes back!

Studie av ostiga spelomslag: Wizards & Warriors (PC)

Stilstudien av ostiga spelomslag är tillbaka! Wizards & Warriors är en spelserie man inte skojar om i sammanhanget. Förutom att namnet på spelserien klingar som en låt av powermetalbandet Rhapsody of Fire har serien en gedigen historia av ostiga omslag. Del 2 till NES – med den fruktiga undettiteln IRONSWORD (Hur coolt är ett svärd av JÄRN egentligen? Är inte det bara… ett vanligt, ganska tråkigt, standardsvärd?) – stoltserade med den italienska tantsnuskmodellen Fabio Lanzoni inoljad på omslaget. (Det finns nog skäl att återkomma till det omslaget i den här studien) Det gör inte Wizards & Warriors till PC. Såhär ser det ut;

Först och främst; Det är Kung Arthur! Inget snack om saken. Inte minste tveksamhet råder. Vad han gör i fantasy-settingen är det ingen som vet. Naturligtvis kan man inte låta bli att tänka på Graham Chapmans gastalting i Holy Grail. Han är ju lik på bilden! Det ÄR ju han! Tänk att han har ridit ner i källaren där med Patsy och klapprande kokosnötter i släptåg! Haha!
Varför använder Arthur en yxa och låter Excalibur sitta kvar i bältet? Vill han inte slita Excalibur i onödan?
Jag gillar hur diffust det är vad tjejen sysslar med. Oj! Onda mumier! Jag tror jag tittar lite lagom lojt till höger istället för att engagera mig, ser hon ut att tänka. Make sense. Naturligtvis har hon tagit på sig det mest praktiska plagget när man ska ner och raida i en dungeon, minimal vit klänning. Magikern står i bakgrunden och gör coola poser lite halvslappt, men det hjälper föga. Ingen bryr sig om hans kassa magi.

Ärligt talat ett medelostigt omslag från denna epok. Inte extraordinärt ostigt alls. Men jag har inte stilstuderat ostiga omslag på länge, så jag sätter ett litet överbetyg. En Kung Arthur out of context förtjänar helt enkelt en extra ost.

Det här inlägget postades i Digital underhållning, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, spel, Stilstudie spelomslag. Bokmärk permalänken.