Nån sorts adventskalender: Lucka 19 Nogi-guiden

The Nogi Databas

Härlig svengelska i det…

The Nogi Databas – eller Nogiguiden – har jag gjort för aspirerande Nogi-serieskapare egentligen. Jag och Stefan vill gärna att fler börjar teckna Nogi så det blir fler serier med denna fantastiska karaktär gjorda. Därför satte jag upp en enkel webbsida med den” lore” och karaktärsdesign man behöver kolla lite på. Sen är det bara att köra. Men let me or Stefan know before you blow såattsäga.

Se the Nogi databas här:

http://www.lenneer.se/sida/undersidor/proj/nogi_db/nogi_db.htm

Det är ett skönt spårat karaktärsgalleri i Nogi-serien. Några axplock.

Den enormt kassa superhjälten Måsen hittade jag och Daniel Ahlgren på i mail vi bollade fram och tillbaka under Nogi 3-arbetet. I den vita (fjäder)dräkten finns en ganska vanlig kille i övre tonåren. Hans enda superhjälteförmåga är att han kan flyga, dock flyger han riktigt klumpigt och kasst. Han har ingen motivation och vilja att vara superhjälte alls. Nogi mobbar honom och kallar honom ”Noobi” (variant på ”Newbie”). Måsen gör ungdomspraktik hos Nogi som får bidrag för att sysselsätta denna stackare ibland.
masen
Black Elephant Judge är en väldigt märklig figur i SLAHADs universum. Liksom många andra figurer har han bara ett maneér och en line som han ständigt upprepar. Människa i elefantdräkt utrustad med två automatvapen. Har svurit att döma alla superhjältar till döden. Gillar att posera med vapen. Observera att han ska vara svart egentligen, jag gjorde honom bara grå för att tecknade detaljer på honom skulle synas i min version.
bej

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier, roligt och allmänt ovärt, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.