Nån sorts julkalender: Lucka 24 – Årets julkort!

Sista luckan i denna Nån sorts julkalender. Lucka 24. Det har varit bra att ha en piska på ryggen för att få lite fart på bloggen igen. Det har varit kul. Inte alls ansträngande.

Jag tänkte helt odramatiskt att julklappen får utgöras av mina julkort som jag ritat i år. Roligare blir det tyvärr inte. Jag hade planer på att släppa en fet julklapp i form av något nytt exklusivt, men det blev det inte.

De som jag samarbetat med under året får fysiska papperskort, ofta av ”dubbelmodell”. (Ett motiv både på bak- och framsida av kortet) I år har jag dock bara fått två fysiska julkort samt två digitala från tecknarkollegor. Trenden verkar gå från julkort. Eller också har jag helt enkelt inga kompisar.

Millroad Films julkort är en kär tradition sedan 2006. De senaste åren har korten varit lite mer krystade, eftersom jag inte haft några nya filmprojekt att promota, men det blev istället temat för årets motiv.

millroad_julkort2015
Millroad-korten brukar vara påfallande interna i sin karaktär – men det är lite det som är meningen. De görs ju för de redan invigda. De knyter alltid an till en eller flera av de kortfilmer jag gjort.

Ganska ofta får mina seriefigurer flytta ut på julkort också! I år fick det bli ett Nogi-kort. Det skickades till serietecknarbeskantskaper och som baksida till några när jag skickade kortet ovan.

nogi_jul2015

Jag kan erkänna att jag re-cyklade en gammal bild som jag hittade och gjorde julkort av också. Jag hittade teckningen med El Cubano och tomten i flytten. Härligt bisarr. (Jag tror f.ö. Tomten skulle bli en bra wrestling-karaktär. Lagom tyngd i movesen.) Jag tror jag ritade den förra året.

Texten jag skrev till var något i stil med:
Vem WRESTLAR julen? Och vem vinner? In this EPIC duel… TO THE DEATH!
wrestl_xmas-1

Jag försökte outsourcea årets Ångestspeljulkort till Jimmy, men det gick inte. Han hade för mycket egen julstress att greja med. Jag fick göra det också (Många julkort blir det!) och publicerade det på Ångestspels Facebooksida på kvällen den 23:e.
angestspel_jul2015
Det blev ett lite rushat julkort till Ångestspel i år. Klart både jag och Jimmy skulle avbildats! Jag skyller på att jag hade bråttom. Jag tecknade och färglade korten på 20 min på lunchen på jobbet häromdagen. Stressade för att hinna ut på stan och köpa den sista julklappen.

Det här är första julen jag inte är med mina föräldrar i Lerdala. Det är också första julen utan min farmor. Det är en annorlunda jul på mänga sätt. Men förändring är oundviklig och behöver inte vara dålig. Nu har vi julen i vårt nya hus i år. Det är faktiskt rätt coolt.

Det här inlägget postades i Ångestspel, Millroad Film, mina egna serier, roligt och allmänt ovärt. Bokmärk permalänken.