Nogi på kassett – på blogg!

Det roligaste och sjukaste projektet under våren har varit att ljuddramatisera min och Stefans serie Nogi. Det är en vild och vacker idé jag burit på länge och nu blev det äntligen av! Det är den första och andra tidningen om Nogi vi skapat ”radioteater” av.
Nogi 1 – Skapelsen och Nogi 2 – Rivalen.

Eftersom Stefans ursprungsserie kom till 1985 ville vi hylla 80-talet med en retrorelease. Vi ville släppa ljudberättelsen med en förpackning i rätt tidsanda, så att säga. Det fick därför bli kassettband. Alla format där nåt analogt snurrar är bara så coola! Och kassett är betydligt billigare och enklare än vinylskiva.

nogi_cassette

Kassetterna är klimatsmart återanvändning – för extra vintage-känsla. Jag har helt enkelt spelat över gamla secondhandband som jag har köpt, hittat eller snott. (Nogi-kassetten är därför min mest punkiga release på många år!) Har man tur får man lite svängig dansbandsmusik, lite dragspelsmusik eller lite kristet efter sin Nogi-berättelse – på köpet!

Men om man inte längre HAR någon kassettspelare då?

Då SKAFFAR med det, är mitt första råd!
En episk tidsresa utlovas när man spelar och lyssnar på sina gamla kassettband.

Mitt andra råd är att det trots allt går bra att lyssna här, i sådana fall. Här finns ljudberättelserna som mp3 att lyssna på.

A-sidan: NOGI – SKAPELSEN (13 min) Lyssna här:


B-sidan:
NOGI – RIVALEN (18 min) Lyssna här:

nogi-skapelsen_kassett

Jag och Stefan Harrysson har hjälpts åt att spela in, redigera och ljudlägga ljuddramatiseringarna. Jag gjorde Nogi – Skapelsen och Stefan gjorde Nogi – Rivalen.
Jag spelar Nogi och ”berättaren” och Stefan gör Dr Potatoe när det gäller röster. Skurkarna Energisabotören görs av Christopher Johansson och Evil Peeler spelas av Mic Calvert.
Vänner och kollegor spelar de mindre rollerna i berättelserna. Jag har gjort framsidor och form på kassettbandsinlägget.

nogi_kassett

Jag tar 50 kr för kassetten. Maila mig om du vill ha ett analogt exemplar i den analoga brevlådan!

Här är en kort reklamfilm jag slängde upp innan jag åkte till Stockholm och sålde de ungefär 10 st första exemplaren av Nogi-kassetten;

Slutligen måste jag säga att det är kul att Nogi nu lever i ett medie till – samt att jag fick anledning att leta fram och använda en gammal gul Walkman.

nogi_walkman

Det här inlägget postades i Design/interaktion, Fanzines, mina egna serier, Nörderi, roligt och allmänt ovärt, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.