Ny seriebok: Ångestmannen & hans vänner!

Jag har gjort det igen! En seriebok. Ingen nyhet visserligen, boken har varit på gång i några år, men nu kommer den äntligen ut! Det är mitt tredje seriealbum, som snart ser världens ljus.

Ångestmannen & hans vänner. 100 sidor roliga färgsprakande serier med dysfunktionella superhjältar och mindre kompetenta skurkar. Amerikanskt TPB-format. Färg.

Boken släpps på Standard Förlag/KOMIKA. Mikke Schirén har dragit igång sitt förlag igen – med en ny strategi som kombinerar print-on-demand och e-bokutgivning för att slippa hålla stora lager. För mig passade det perfekt. Jag vill inte heller hålla lager. Jag var nära att självpublicera boken i halvstor upplaga och sneglade på vettiga e-bok-lösningar eftersom jag på nåt sätt ville få ut Ångestmannen i läsplattor. KOMIKA i sin nya form dök upp med perfekt timing och glädjande nog ville Mikke ge ut min bok.

Egentligen skulle Ångestmannen & hans vänner släppts till Bokmässan 2011 av Man av Skugga förlag men alltihopa kom av sig. Mitt eget engagemang med figuren och serien fick sig en törn och serien har därför vilat i flera år. Det jag tecknat på senare tid är egentligen strippserien Ångestmannen. Såhär i efterhand är jag glad att vi intre stressade ut boken 2011, för den versionen var full av fel. Nu är den komplettare, finare och betydligt felfriare!

Ångestmannen & hans vänner heter boken helt enkelt för att det handlar om både Ångestmannen och hans vänner. Ibland är Ångestmannen reducerad till en biroll i sin egen serie och precis som vanligt är det inte ovanligt att skurkarna är färgstarkare än huvudkaraktären.

Boken är en riktig OMNIBUS-utgåva. Den innehåller kort sagt ALLA serier med Ångestmannen. Den innehåller alla sidor och alla strippar av strippserien. Den samlar allt material tidigare utgivet i fanzineform, online, som publicerats i Svenska Superserier, Nasses Nekrozin, Nya Upplagan m.m.
Dessutom innehåller boken en mängd extramaterial. Skisser, bakgrundshistoria och steg-för-steg hur en seriesida skapas. Stefan Harrysson, om gjort ett hästjobb med textning och grafisk form, bidrar med en bakgrundstext om figuren Nogi. En lång självbiografisk text om mitt serietecknande, filmskapande och musikintresse. Dessutom flera sidor fanart och omslagsgalleri.

Ångestmannen & hans vänner släpps officiellt till Bokmässan i slutet av nästa vecka. Den kommer att finnas att köpa där, på någon vänster. Återkommer med detaljer om det.

Jag har så smått börjat spamma sociala medier med nyheten, men mer kommer.

Det här inlägget postades i mina egna serier, serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.