Sorterar, minns, skrattar, scannar, slänger.

I helgen har jag gått igenom en låda gamla grejor. Teckningar, skisser och serier. Främst från åren på folkhögskola, serieskolan i Hofors 99-00 och konstutbildningen i Bräkne-Hoby 00-01. Jag sorterar, minns, skrattar, scannar och slänger. Man kan ju inte spara allt! Det har jag typ gjort och situationen var ohållbar. Här finns tonvis med krokier och lifedrawingteckningar. Här finns ett ton skisser till serier. Många som jag tuschat men också många som aldrig kom längre än ideskisser eller storyboards. Jag bygger upp ett digitalt arkiv som jag backupar. Jag slänger det jag fotat, filmat eller scannat. I de allra flesta fall. En liten del behåller jag. Best of the best.

DSC_0220

Ni som är vänner med mig på Facebook kan glutta i mitt nya album där. En gång var jag en vild tonårskonstnär heter det nya album där samlar jag det bästa och det värsta från de glödande perioden 1999-2001. Ni som inte är Facebookvänner med mig men är inne och läser här tycker jag ska bli Facebookvänner med mig.

Hur gör ni andra som tecknar och skapar för att inte drunkna i ert arbete till sist? Är ni fästa vid gamla grejor eller kan ni gallra och slänga utan kval?

Det här inlägget postades i Konst, mina egna serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.