Svar på allt!

I fredags blev jag med bok! Det är den tredje boken i Kamratpostens nyaupptagna bokutgivning. Svar på allt heter den och lovar därmed inte lite. Det är en liten rolig frågor-svar-bok för barn och ungdomar i KP-åldern. Den är liten, röd och har ett omslag som jag har ritat. Jag har också gjort ett tiotal illustrationer inne i boken. Det är väl på sätt och vis det största giget jag gjort som illustratör.Av erfarenhet har jag legat lite lågt med att outa det här projektet på sidan och på bloggen… Jag har varit med om så många projekt som gått i stöpet. Men nu när jag har den färdiga boken i handen är det inte mycket som kan skita sig.

Det började med ett telefonsamtal i september förra året. Jag tror jag väcktes av telefonen.
– Tjena, Ola Lindholm, Kamratposten här!
– Ööh… Jaha… Hej…
– Nu ska vi göra en bok här, förstår du… Och vi behöver ett omslag…
– Ööh… Jaha…?
På den vägen blev det. Jag fick en lista på 25 föremål ”som skulle vara med” och med uppgiften att skapa ”ett myller” av föremålen. Eftersom det var en brokig skara föremål och objekt ( bland annat tarmar, mobiltelefon, robot, kungen, EKG-apparat, tjej med feber, jordklotet, haj osv…) så beslöt jag för att skapa en stjärnsmäll av hela rasket… Hur för man samman en sån samling saker annars?
Omslaget var i princip klart till Bokmässan. Jag jobbade som attan med illustrationerna i oktober parallellt med att jag var på biblioteket.
Och nu är det klart.
That’s the full story.

Boken släpps inte officiellt förrän om tre veckor, men Ola posar redan med den på KP-webben.
http://kpwebben.se/kp-boken/

Det här inlägget postades i jobb, Litteratur, mina egna serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.