Tredje numret, tredje omslaget, tredje gången gillt…

Eftersom det nya Nogi-fanzinet släpps loss under helgens Seriefestival i Malmö intensivhypear jag det lite in i det sista…

Jag ritade om omslaget till Nogi 3 tre gånger innan det satt som det skulle. Sånt kanske man inte ska erkänna som tecknare. Men så är det. Och såhär har det sett ut innan det slutgiltiga landade.


Jag gillade det första omslaget, men det kommunicerade inte som jag ville. Empiriskt bevisat, men stöd på en testperson. En kompis förstod inte bilden och det räckte för att omvärdera den. Nogi står och stirrar på sin egen hjälm. Man får inte tro att Nogi bara står och håller i en sten eller en svart klump.
Då gjorde jag den andra varianten när Nogi så att säga hoppar till vid åsynen av sitt eget anlete. Men den blev inte alls lika bra! Hela känslan i bilden gick förlorad. Plus att Nogis händer var sjukt fult tecknade.

Den tredje och slutgiltiga varianten blev därför en kompromiss. Lite gör om gör rätt. Oberservera hur spiralen som visar hur det snurrar i skallen på stackars Nogi blivit mindre också.

Det här inlägget postades i Fanzines, mina egna serier, Skapande/konst. Bokmärk permalänken.