Bimmy… wtf!?

Han kallar sig ”The angry Nintendo nerd” och gör bitska retro-nördiga spelrecensioner som alltid är hysteriska roliga.
Det är naturligtvis en generationsfråga… Jag talar för oss som växte upp med krimelnellt svåra 8-bitarsspel. Herregud, vi slösade praktiskt taget våra liv på skitspel som idag klassas som ospelbara! Speldesigners förr var antingen samvetslösa sadister eller så provspelades de aldrig spelen innan de släpptes.
Mot slutet av förra året tog sig The angry… an spelet ”Double dragon III – The sacred stones”, ännu ett sidoscrollande beat’em up i Double dragon-serien. Det spelet har jag en minst sagt speciell relation till. Vi spelade det maniskt när jag gick på serietecknarskolan i Hofors. Det blev som en social ritual som närdes tack vare interna namn och roliga referenser till allt i spelet kombinerat med kaffe- och folkölsdrickning.
”Nu springer vi till värmestugan”
”Smek honom med nunchakuun!”
”Akta! Supergreken kommer!”

Ja, ni fattar… kanske…
Vi reciterade citat ur spelet och skrattade ihjäl oss åt den sämsta av dåliga spelstorys.
I början klarade vi inte första rummet! Spelet var så svårt och oförlåtande att man som bäst kunde skratta åt eländet. Men efter några måndader av nötande, träning och utarbetande av avancerade strategier hade vi klarat hela spelet. Trots omänsklig svårighetsgrad, frustrerande moment, omspel i oändligheten och ett enda liv lyckades vi bemästra spelet.
I höstas spelade jag det igen hos en kompis. Då dog vi som flugor på den första banan. Då kändes det som cirkeln slöts på något sätt.
Just detta spel slaktar The angry Nintendo nerd brutalt.
Och han har så rätt. Svårighetsgraden. Den lökiga storyn. Engelskan. Bimmy!?
”Double dragon III: The sacred stones” suger jävel! Att påstå något annat vore att ljuga. Ändå har det en speciell plats i hjärtat hos många.
Se den underbara recensionen första del här och dess andra del här.
Sök på ”The angry Nintendo nerd” på Youtube för att hitta alla hans fantastiska videorepotage. Rekommenderas varmt.

Bild från en odödlig sekvens ur den omtalade värmestugan. Ur: Double dragon III – The sacred stones.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.