Gonzo och diskbänksrealism till Finland

Den första mars är det dödslinje för den årliga seriefestivalen i Kemi. Jag och Olof skickar de första 15 stripparna med strippserien Gonzo som vi jobbat lite till och från på under ett drygt år (Ja, det har har inte gått snabbt direkt. Det är ett sånt där ”lågprioprojekt”). Dessutom tänkte jag skicka min ”diskserie” i veckan som bidrag i ”novellklassen”. Det är den serie i Breakthrough som fått bäst och mest feedback, så den får det bli.
Extrem diskbänksrealism och en traditionel strippserie, det känns som en bra kombo. Det kanske är en aning för lite finskt vemod i materialet, men det får duga. Kan man inte vinna juryns gunst med rent spel kanske man kan göra det med ren uttråkning. Det är kanske inte den vattentätaste av planer, men det är åtminstone en plan.
Jag har faktiskt inte skickat något till Kemi sedan år 2000 när jag gick i Hofors. Ja, 7 år sedan. (Då skickade jag überusla ”Rick Räv är hungrig” som man kan hitta här på sidan om man letar lite) Sannolikheten att det leder till något är inte stor, men man måste ju fortsätta sparka så länge man lever…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.