Nån sorts julkalender Lucka 13: Tropikhjälmar och klyshor

Det finns nåt ofräsht kolonioalt med hela grejen när vita män röjer runt i djungel med machete och tropikhjälm. Åtminstone med dagens ögon. Har ni tänkt på det? Och varför alltid khakifärgad uppkavlad skjorta och tropikhjälm?
djungeljim
Jag tycker ärligt talat tropikhjälmar och khaki-färgade kläder liksom hör till på något sätt när det ska äventyras i exotiska miljöer och stoppar gladeligen in klyshan i mina filmer och serier. Trots, som sagt, att jag är medveten om att genren kan bli problematisk. Men den problematiken sker väl mest i mötet med lokalbefolkningen i djungeln sen. Så längde den vite man själv raidar i djungeln och bara gör åverkan på blommor och blader är allt frid och fröjd.

Till The Shadow Out of Time lyckades jag till min glädje låna ihop två tropikhjälmar till mina skådisar Åke och Christopher innan ökenscenerna skulle filmas.
Att Christophers hatt var träfärgad istället för gräddvit/ljus doldes effektivt av avsaknaden av färg. Svartvitt eller strypta färger är en räddare i nöden ibland. Vet man att all färg ska fimas behöver man bara ta hänsyn till hur ljus och mörka kläder och props är. Christophers skjorta i scenen är knall-orange, vill jag minnas…

tropikhjalmar

Det här inlägget postades i mina egna serier, Nörderi, Politik. Bokmärk permalänken.